Den här sidan använder cookies för ge dig en bättre användarupplevelse. Genom att använda sidan godkänner du detta. ×
Gå direkt till innehållet
Musik i Blekinge

Musik i Blekinge

Musik i Blekinge

Teaterföreställning Trollproven width=

Barn och unga

Producenten för barn och unga koordinerar samt utvecklar skolkonsertverksamheten tillsammans med länets kultursamordnare. Alla barn i Blekinge mellan 3-16 år omfattas av en unik kulturgaranti enligt Blekingemodellen. Denna modell innebär att barnen får uppleva eller vara delaktiga i 1-2 livekonserter årligen med professionella musiker. Årligen får omkring 30 000 barn i Blekinge möta levande musik i förskolan eller skolan.

Blekinge Läns bildningsförbund ombesörjer att barnen får uppleva en teater-/dansföreställningen per år även detta som en del i Blekingemodellen.

Musik i Blekinge arrangerar årligen en musikutbudsdag för barn och unga. Denna musikutbudsdag är alltid onsdag i vecka 7 och platsen är Lokstallarna, Karlshamn. Syftet med denna dag är att visa upp och erbjuda livekonserter med hög kvalitet för barn, kulturombud, kultursamordnare, pedagoger, producenter och arrangörer i Blekinge. Musikutbudsdagen är en viktig del i en demokratisk process för att skolorna (kulturombuden och barnen) ska få möjlighet att kunna välja vad de önskar. I samband med musikutbudsdagen delas en produktionskatalog ut till alla deltagare.

Fakturaadress

Region Blekinge
Box 158 
371 22 Karlskrona
(Refkod och refnamn måste anges)
Org. nr: 232100-0081