Den här sidan använder cookies för ge dig en bättre användarupplevelse. Genom att använda sidan godkänner du detta. ×
Gå direkt till innehållet
Musik i Blekinge

Musik i Blekinge

Musik i Blekinge

Våra produktioner

För bokning och prisuppgifter kontakta Producent Christina Vermandis

 

Den sjungande bänkenDen sjungande bänken

Målgrupp 3-6 år, publik 50, speltid 40 min, spelyta 4x4 m.

Visst kan man längta bort ibland till de stora äventyren, någonstans på andra sidan horisonten. Men man behöver inte alltid resa så långt – om man tittar sig noga omkring och lyssnar uppmärksamt kan det räcka att sätta sig en stund och fundera på bänken där borta under trädet. Och med hjälp av fantasin och en del tålamod händer det: Från molnen kommer sångerna singlande och hamnar framför våra fötter! Välkomna stora och små till en sångstund där ”bitarna passar så bra ihop och blir till ett sjungande pussel”.

Nykomponerad musik och texter av Per Dunsö.
Medverkande: Per Dunsö och Anna Lahmer. KlasskamraterKlasskamrater

Målgrupp 6-12 år, publik 75, speltid 40 min, spelyta 6x5 m.

Gänget bakom succén Ur-Kul är tillbaka med en ny fartfylld, minnesrik och nästan läxfri musikföreställning!
Är man fortfarande klasskamrater när man blir vuxen? Vad var det som hände med Arvid på rasterna? Varför måste den gamla matteläraren mäta allt hela tiden? Är Karl lika rädd för skuggor nu som han var då? Och blir man nån helt annan när man kommer hem från skolan? Fyra klasskamrater som nu blivit vuxna återförenas och med hjälp av sång och musik, hopp och steg, skratt och gråt så ger de sig ut på en fartfylld och tänkvärd minnesresa till tiden då de själva gick i skolan. En minnes-palett med både ljusa och mörka färger, roliga och oroliga funderingar med sväng i dur och vals i moll.

En helt ny musikföreställning med gänget bakom succén Ur-Kul med nya underbara och underfundiga sånger av Per Dunsö. ”Visst har vi vuxit era decimeter, visst har det gått en väldig massa dar. Men drömmarna och våra hemligheter, det kan ni skriva upp – dom har vi kvar”

Medverkande: Mia Moilanen, Niklas Holtne, Karl Ingvarsson, Victor Berg.
Text & musik av Per Dunsö. 

 

Ur-kul

Ur-kul 

Målgrupp 6-9 år, publik 75, speltid 40 min, spelyta 6 x 5 m.

Vart tar tiden vägen när man sover? Vad är det som går och går men aldrig kommer till dörren? Och hur många straxar går det på en kvart? Detta är bara några av de stora frågor som ni kanske får svar på i denna tidskrävande föreställning om tid, på gott och ont, på allvar och på kul. Lika väl som att tiden kan vara inne så kan den ju ha gått ut. Och tänk vad tiden kan gå! Den kan ju både gå fort och långsamt. Rätt och fel. Framåt och bakåt. Den kan till och med stå still. Fast det hoppas vi såklart att den gör i denna klockrena och efterlängtade nyuppsättning av Dunsö Kapells klassiker med massor av härlig musik och underfundiga texter av Per Dunsö.

Medverkande: Niklas Holtne, Mia Moilanen, Karl Ingvarsson. Victor Berg. 


 

PyjamasPyjamas

Målgrupp 6-10 år, publik 75, speltid 45 min, spelyta 6 x 5 m.

Natten har så många olika ansikten – den kan vara mörk, spännande, otäck och skräckfylld. Men också vacker, vilsam, häftig och mysig. Hur mörkt kan det bli? Finns det verkligen en gubbe i månen? Varför är det så synd om John Blund? Och var kommer alla drömmar ifrån, alla dessa fantastiska och oväntade drömäventyr, som ibland känns mer verkliga än verkligheten själv? Svaren får ni förhoppningsvis på vår musikaliska resa, från rosa skymning genom kolsvart natt, fram till en guldgul gryning full av hopp...

Grammisnominerade cd:n ”Pyjamas” delas ut till varje klass/grupp efter föreställningen. På vår hemsida finns pyssel och fakta både till nytta och nöje. Där finns även nedladdningsbara noter, texter och ackord till sångerna. "Pyjamas" finns även på Spotify.

Medverkande: 
Dunsö Kapell: Per Dunsö, Anna Lahmer och Niklas Holtne. 
UNIT: Niclas Höglind och Kristofer Johansson 

 

Doktor klingDoktor Kling och Syster Violina 

Målgrupp 4-8 år, publik 60, speltid 40 min, spelyta 3 x 4 m.

Doktor Kling och Syster Violino tar emot vimsiga visor och krassliga instrument i musikkliniken. Varför låter saxofonen så konstigt? Hur får man tyst på operasångerskan? Och hur tröstar man en gitarr som sprungit rakt in i en högtalare? Vi tittar in i Doktor Klings musikklinik och får under några sprudlande minuter möta såväl vimsiga visor som blyga tromboner och krassliga instrument. Doktor Kling ställer diagnos och den operationsglada Syster Violino lugnar och plåstrar om i denna nygamla klassiker som bjuder på både ett och annat sensationellt medicinskt ingrepp samt massor av härlig smittande musik och underfundiga texter av Per Dunsö. I rollen som Doktor Kling ser vi

Medverkande: Per Dunsö och Anna Lahmer. 

 

Det var en gång en sångDet var en gång en sång

Målgrupp 3-6 år, publik 50, speltid 40 min, spelyta 4 x 4 m.

Varför är det bra att vara kort och varför är det bra att vara lång? Hur gick det till när Kung Rosengnäll blev glad igen och hur ska lilla Karin våga åka i den stora rutschkanan? Sagor blir till sånger och sånger blir till sagor i denna musikstund för de minsta barnen, som ju är rätt små jämfört med vuxna människor men samtidigt ganska stora jämfört med en fjäril, till exempel. Men en liten fjäril kan ju också vara väldigt stor om man jämför med en myra... Detta och mycket annat funderar vi på i ett program om stort och smått och mittemellan, där skratt och allvar blandas med sång och musik. Albumet ”Det var en gång en sång” finns på Spotify.

Medverkande: Per Dunsö och Anna Lahmer. 


 

AdéeAfrobeat, soul, hip hop

Målgrupp 12-19 år, publik 100, speltid 40 min, spelyta 5x4m.

Två artister som möts i den gemensamma kärleken till soulmusiken. Föreställningen färgas av Mphos in uenser från Johannesburg i Sydafrika och Adées rötter i hip-hopen. Adées och Mphos starka sociala engagemang märks tydligt i deras låtskrivande och texter. Här står musiken och människors lika värde verkligen i centrum. Tillsammans med musikerna Niclas Höglind, Kristofer Johansson och Bitte Appelqvist kommer det att skapas grooves som spänner mellan afrobeat, soul och hip hop. Singer-songwritern Mpho Ludidi från Sydafrika hamnade i Sverige via kärleken och har de senaste åren jobbat tätt ihop med MIB:s egna duo Unit (Kristofer och Niclas). 

Mpho

Tillsammans har de gjort många konserter både o entligt och i skolor. Samarbetet har också resulterat i en CD som heter ”Ithemba" med Mpho Ludidi & Unit.

Hip-hop/soulartisten Ida ”Adée” Olsson samarbetar ofta med Musik i Blekinge i olika projekt. Förutom att Adée har en grym röst, så är hon utbildad musikproducent och är en väldig tillgång som coach samt workshopledare inom t ex låtskrivande och musikproduktion. Tillsammans med Bitte Appelqvist har de b la turnerat i USA, Kanada och Frankrike. 

 

Musikskapandet 6.0

Målgrupp 10-16 år, publik 60, speltid 40 min, spelyta 4x2m.

"Utvecklingen av denna produktion fortsätter i samma i takt som samhället omkring oss. Musikskapandet idag förändras hela tiden och det är viktigt att vi ”vuxna” tar detta på allvar. Att lära sig göra musik med datorer, syntar, loopar är samma utmaning som att lära sig vilket annat instrument som helst. 

I föreställningen/workshopen får eleverna förutom mig träffa och lyssna på en ung dj, producent, musiker, skivbolagsdirektör som berättar och visar det nya musikskapandet. Barnen/ungdomarna får se hur vi gör musik med telefoner, paddor, syntar, gitarrer, loopar mm. Alla appar som vi berättar om och visar får barnen med sig, så att de direkt kan börja göra musik själva. Fokus läggs på det egna skapandet! Vi ger en resa genom denna värld som kallas EDM – electronic dance music. Vi berättar om artister som Avici, SHM, Deadmau5, Armin van Buren, Rebecca och Fiona, Nervo m . Vi kommer att ha med massor av spännande utrustning som de unga får ”klämma” på. Hur många av er har testat en Thermin?

Denna föreställning passar både mellan- och högstadiet. Vi gör några små ändringar när vi spelar för de olika åldersgrupperna. Produktionen har funnits
i tre år, men ser helt annorlunda ut nu än när den startade pga det jag sa i början - musiklivet och skapandet förändras ständigt. Det har varit en fantastisk respons från både elever och lärare." - Bitte Appelqvist

Medverkande: Bitte Appelqvist och Albin Appelqvist. 

 

Sinnen och maskiner

- en digital resa.
Målgrupp 10-12 år.

En liten lekfull föreställning om hur vi på otraditionella sätt ger ljud åt saker. Kan man spela på en gurka eller en ost eller vad händer om jag kopplar min kompis näsa till en synt? Här handlar det framför allt om att känna, prova, smaka och kanske nypa någon i näsan. Vi skapar ljudlandskap och ljudbilder med hjälp av ny teknik som kan kopplas ihop med i princip vad som helst. Barnen får testa att koppla och ge ljud åt alla möjliga vardagsting som vi inte i vanliga fall associerar med något speciellt ljud.

Medverkande: Bitte Appelqvist 

Fakturaadress

Region Blekinge
Box 158 
371 22 Karlskrona
(Refkod och refnamn måste anges)
Org. nr: 232100-0081