Webbplatsens tillgänglighet

Vi strävar efter att vår webbplats ska vara tillgänglig i enlighet med webbdirektivet 2018.

Region Blekinge står bakom den här webbplatsen. Vi vill att så många som möjligt ska kunna använda webbplatsen. Här hittar du information om hur musikiblekinge.se uppfyller lagen om tillgänglighet till digital offentlig service, eventuella kända tillgänglighetsproblem och hur du kan rapportera brister till oss så att vi kan åtgärda dem.

Hur tillgänglig är webbplatsen?

Vår webbplats ska vara tillgänglig för alla. Vi försöker skriva kortfattat och enkelt, strukturera informationen på ett tydligt sätt och undvika tekniska lösningar som försvårar för dig. Vi har också byggt webbplatsen så att den ska vara tillgänglig för alla oavsett om du har en äldre dator, surfar från en mobiltelefon, använder modemuppkoppling eller har någon funktionsnedsättning.

Vad kan du göra om du inte kan ta del av informationen på webbplatsen?

Om du inte kan ta del av information på denna webbplats kan du vända dig till oss så ska vi försöka hjälpa dig så att du först och främst får tillgång till informationen. Du kan också lämna synpunkter på tillgängligheten i nedan formulär. Vi kan då sträva efter att göra webbplatsen bättre för dig och andra användare.

Vill du ha ett svar från oss så kan du fylla i dina kontaktuppgifter, annars lämnar du den informationen tom för att vara anonym.
Tillsyn

Myndigheten för digital förvaltning har ansvaret för tillsyn för lagen om tillgänglighet till digital offentlig service. Om du inte är nöjd med hur vi hanterar dina synpunkter kan du kontakta Myndigheten för digital förvaltning Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och påtala det.

Teknisk information om webbplatsens tillgänglighet

Den här webbplatsen strävar efter att vara förenlig med nivå AA i standarden Web Content Accessibility Guidelines version 2.1. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Vilket innehåll som inte är tillgängligt beskrivs nedan.

Filmer

Det finns inbäddade filmer som inte är tillgänglighetsanpassade. Exempelvis saknar de undertexter. Vi arbetar för att tillgänglighetsanpassa dem.

Dokument i pdf-format

Vi arbetar med att göra inlänkade dokument i pdf-format tillgängliga enligt webbdirektivet. På musikiblekinge.se kan det förekomma pdf-dokument som inte är korrekt utformade. Vi strävar också efter att minska användningen av information i pdf-format. Så mycket information som möjligt ska publiceras på vanliga webbsidor.

Hur vi testar webbplatsen

I framtagandet av denna webbplats har kravställning för både teknik samt redaktionellt arbete varit att stödja tillgänglighetsdirektivet. Vårt publiceringssystem gör en maskinell tillgänglighetsgranskning inför varje publicering. Verktyget ger också via gränssnittet stöd till redaktören i det redaktionella arbetet. Vi gör även automatiserade tillgänglighetskontroller en gång i månaden.

Webbplatsen publicerades den 3 maj 2023. Denna tillgänglighetsredogörelse uppdaterades den 3 maj 2023.

Hittade du informationen du sökte?